Monday, December 1, 2008

Ariani vs Hajaba vs SriMunawwarah

A-ha....Semenjak dua menjak kisah Ikin & Mawi meletop nie, ramai plak yang berminat dgn tudung ala-ala Ikin nie. Pelbagai cara, harga & gaya sedang berkembang di luar sana. Butik yang sedang top dengan fesyen ala ikin skrg...Butik Ariani, Butik Hajaba & butik Sri Munawarrah. Pertama kali saya pakai tudung fesyen ala Ikin nie datangnya dari Surabaya. Kawan kat sana yg hadiahkan...best. Memang best bagi ibu yang ada anak kecil dan sentiasa kena bersedia & nak cepat macam saya nie. Tak perlu pakai brooch & iron. Tapi looks very simple la...but then cuba pakai tudung design dari Sri Munawwarah. Mak oii...sedapnya, sejuk dan bentuk muka berubah jadik lebih comel la...means, nampak mcm org Malaysia la sket. I like the cutting. Then Beli anak tudung pendek dari HAJABA, sungguh selesa & terbentuk jer muka. Nampak kurus muka saya. and then the lastest saya cuba dari Butik Ariani, hmm...nie sbb tgk Ikin duta untuk Butik Ariani..so saya pun nak try la jugak..Mmg best.

Kesimpulannya, dlm memilih tudung ala indon or ala Ikin nie, bila di
pakai biar muka nampak kurus padahal badan berisi, kainnya tak payah gosok / iron, owning yg nipis selesa di pakai & tak mengganggu pendengaran, lagi apa ek....menutup dada, tak perlu pakai aksesori keronsang atau pin dan selesaaa... Tak kisah la nak beli kat mana, butik ker, pasar malam ker, Masjid india ker..janji selesa dan cantik saya pakai. Cuba tengok..mana lebih sesuai dengan wajah manis ku ini..ahahhaha

5 comments:

Meria said...

weh Hajaba la..bukan Hajabar

PuanKayangan said...

ala...hajabar nie sleng sket..ekekekke

Ruby said...

Semua sesuai dgn akak..

Embun a.k.a Anis said...

blh bgtau perbezaan harga tak? tq :)

Kak Z said...

Saya tetap suka pada quality Munawwarah...tak boleh lawan. Harga mungkin mahal sikit..(mungkin)

Tak pernah lagi cuba Ariani and Hajaba. Hajaba mmg cantik2 baju/jubah nya..

But tudung, I still go for Mwarah:)